Hunde og katte

Behandlinger til hunde og katte

Sundhedsundersøgelse og vaccination
Hvalpe kan immuniseres fra 6-8 ugers alder og bør vaccineres igen ved hhv. 12 og 16 ugers alder.
Killinger kan vaccineres fra ca. 10 ugers alder og igen 4 uger senere. En årlig sundhedsundersøgelse anbefales til både hunde og katte.

Med hensyn til vaccination er der derimod nogen forskel, idet visse komponenter i katte-vacciner kun har effekt i ca. 1 år, hvorfor katte bør revaccineres årligt. Kattevacciner dækker typisk katteinfluenza, kattesyge og chlamydiainfektioner, men kan også omfatte FeLV (leukæmi).

For hundes vedkommende bør man dække hvalp og unghund ind bedst muligt, i.e. med en bred vaccine. Denne bør omfatte hundesyge, parvovirus, hepatitis, kennelhoste og leptospirose. Enkelte af vaccinens komponenter holder kun et år, hvorfor årlig revaccination bør foretages. Den ældre hund kan vaccineres mod hundesyge, parvovirus og hepatitis, idet denne vaccine holder i min. 2 år. Årlig revaccination er således ikke altid påkrævet.
Den enkelte hunds vaccinationsstatus vurderes af dyrlægen, da det er en god ide at dække en "brugshund" (jagt og vagt) ind med en bred vaccine.

Der vaccineres ikke rutinemæssigt mod rabies, med mindre dyret skal udenlands (se nedenstående).

Alm. konsultation
En alm. konsultation omfatter stort set altid en indledende sundheds-undersøgelse, alt efter baggrunden for henvendelse. Samtidig kan dyrlægen vurdere om der er behov for revaccination, vægtreduktion/kostomlægning eller ændring i motionsvaner m.v.
Ikke to konsultationer er ens...

Adfærd og træning
Hvalpe og unghunde bør trænes regelmæssigt og derved opdrages til at socialiseres med andre hunde.
Se evt. nærmere under "Hvalpeaften"

ID -mærkning
Alle hunde skal iflg. loven være ID-mærket inden de fylder 8 uger og derudover registreret i Dansk Hunderegister. Mærkning kan være i form af tatovering i øre/lyske eller ved chipmærkning i venstre halsregion. Pr. 3/7 2011 er kun chipmærkning gyldig i forbindelse med udlandsrejser. Bemærk at dyr som skal til England skal være chippet jvf. de engelske regler for indrejse.
Negleklip
Kløer klippes efter behov, hvilket er meget individuelt fra hund til hund. Dette kan oftest klares af ejeren selv, hvor man blot skal undgå at klippe for dybt.​

Rejse med kæledyr
Skal man have sin hund eller kat med til udlandet, er der bestemte regler som skal efterleves, afhængigt af destinationsland.

Sverige:
Gyldig ID-mærkning. Rabiesvaccination tidligst når dyret er 3 mdr., samt EU-kæledyrspas. Herefter 21 dages karantæne før indrejse.
De svenske tolsdmyndigheder skal informeres ved indførsel. Se evt. www.fvst.dk

Norge:
Gyldig ID-mærkning. Rabiesvaccination tidligst når dyret er 3 mdr., samt EU-kæledyrspas. Herefter 21 dages karantæne før indrejse.
Ormekur 24-120 timer dage før indrejse.

England:
Gyldig ID-mærkning er kun chipmærkning. Dyret skal have en ormekur tidligst 120 timer og senest 24 timer inden indrejsetidspunktet. Ormekuren skal dokumenteres i hundens pas. Herefter 21 dages karantæne før indrejse.
Se evt. www.fvst.dk

Tandrensning
Tandrensning 1-2 gange årligt er meget almindeligt, men afhænger selvsagt af dyrets behov.
Er der begrænsede belægninger på hjørnetænderne kan dette klares ved en alm. sundhedsundersøgelse. Er der derimod større belægninger af tandsten, med evt. påvirkning af tandkødet, bør ejeren lade dyret underkaste en regulær tandrensning. Dette foregår i narkose, hvor tænder og mundhule kan undersøges grundigt, uden ubehag for dyret. Er der løse tænder, bliver disse trukket ud og der følges op med antibiotika for at undgå tilstødende infektioner.​​

Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®